1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-bloemkoolsalade met kip

Aardappel-bloemkoolsalade met kip

Aardappel-bloemkoolsalade met kip product foto
  • Ingredienten:

  • 450 g aardappelschijfjes of -partjes (voorgekookt; koelvers)
  • zout
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 vleestomaten, gepeld en in partjes
  • 1 krop ijsbergsla, in smalle reepjes
  • 250 g gerookte kipfilet,
  • in reepjes (vleeswaren)
  • 1 citroen, in partjes
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. gehakte munt of koriander
  • (vers of diepvries)
  • 250 ml magere yoghurt (Melkan)
  • 2 eetl. arachide/zonnebloemolie
  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 theel. kerriepoeder
Voorbereiden
Kook de aardappelen 5 minuten of tot ze beetgaar zijn in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze met zout 4-6 minuten tot ze beetgaar zijn (of in de magnetron, afgedekt, 800 Watt 3 minuten). Giet ze af en spoel er koud water over. Houd wat loof van de bosui apart voor garnering.
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep deze door de aardappelen, bloemkool, tomaten en bosuitjes. Schik de salade op de reepjes ijsbergsla. Verdeel de kipreepjes erover. Strooi er uitjesloof over en leg er partjes citroen bij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 325
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie