Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-bloemkoolsalade met kip

Aardappel-bloemkoolsalade met kip

Aardappel-bloemkoolsalade met kip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 450 g aardappelschijfjes of -partjes (voorgekookt; koelvers)
  • zout
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 vleestomaten, gepeld en in partjes
  • 1 krop ijsbergsla, in smalle reepjes
  • 250 g gerookte kipfilet,
  • in reepjes (vleeswaren)
  • 1 citroen, in partjes
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. gehakte munt of koriander
  • (vers of diepvries)
  • 250 ml magere yoghurt (Melkan)
  • 2 eetl. arachide/zonnebloemolie
  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 theel. kerriepoeder
Voorbereiden
Kook de aardappelen 5 minuten of tot ze beetgaar zijn in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze met zout 4-6 minuten tot ze beetgaar zijn (of in de magnetron, afgedekt, 800 Watt 3 minuten). Giet ze af en spoel er koud water over. Houd wat loof van de bosui apart voor garnering.
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep deze door de aardappelen, bloemkool, tomaten en bosuitjes. Schik de salade op de reepjes ijsbergsla. Verdeel de kipreepjes erover. Strooi er uitjesloof over en leg er partjes citroen bij.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
34 g
vet
11 g
Kcal
325