Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-courgetteschotel met gehaktspiesjes

Aardappel-courgetteschotel met gehaktspiesjes

Aardappel-courgetteschotel met gehaktspiesjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • paneermeel of fijn broodkruim
  • 150 gram aardappelschijfjes (koelvers) of 700 g aardappels, geschild en in schijfjes
  • 1 grote courgette (in plakjes)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookteentje (geperst)
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogde
  • 4 spiesen of satéprikkers
  • lage ovenschaal (ingevet)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng door het gehakt de ui, zout, peper, mosterd, ei en paneermeel. Vorm er 20 kleine gehaktballetjes van. Rijg ze per 5 stuks aan de spiesen. (Leg houten prikkers eerst even in water om verbranden tijdens het bakken te voorkomen.) Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Meng 3 eetlepels olijfolie met knoflook en tijm. Verdeel deze olie over de ovenschotel en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven (bij rauwe aardappelen 25 minuten). Bak intussen de gehaktspiesjes in de rest van de olie in 15 minuten gaar. Serveer ze op de ovenschotel.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
30 g
vet
36 g
Kcal
645