Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel- en pompoenmuffins

Aardappel- en pompoenmuffins

Aardappel- en pompoenmuffins product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 150 g kruimige aardappel, geschild en in miniblokjes
  • 150 g pompoen, geschild en in miniblokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 g bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 200 ml melk (Melkan)
  • 1 ei
  • 50 g boter (gesmolten) of vloeibaar bakproductbakvorm voor muffins
Bereiden
Verwarm de olie en fruit de sjalot met de kerrie circa 5 minuten op lage stand. Voeg de blokjes aardappel en pompoen toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg zoveel water met een snuf zout toe dat de blokjes net onderstaan en kook in circa 5 minuten gaar. Giet de blokjes af en pureer ze. Breng goed op smaak met zout en peper. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en roer dit goed door. Klop de melk door met het ei en de boter en giet dit bij het aardappelmengsel. Roer goed door, maar maak het beslag niet te glad. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet 8 à 12 muffinvormpjes in en verdeel het beslag erover. Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
40 g
vet
17 g
Kcal
345