Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-gehaktschotel

Aardappel-gehaktschotel

Aardappel-gehaktschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 vastkokende aardappels geschild, in blokjes
  • 6 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 preien in ringen
  • 1 winterwortel of 200 gram waspeen in dunne plakjes of reepjes
  • 100 gram champignons schoongeveegd
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • ovenschaal ingevet
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten en giet ze af. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het gehakt met paprikapoeder, zout en peper rul. Meng de Provençaalse kruiden en knoflook door de rest van de olie. Schep de aardappelblokjes op de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt erover. Meng de prei met de wortel en verdeel over het gehakt. Halveer de champignons eventueel en steek ze tussen het wortel-preimengsel. Giet de kruidenolie erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de schotel met de kaas en zet zonder folie nog circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Voedingswaarde

eiwit
45 g
koolhydraten
27 g
vet
86 g
Kcal
1090