Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-kruidensoep

Aardappel-kruidensoep

Aardappel-kruidensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 preistelen, schoongespoeld en fijngesneden
  • 500 g kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes
  • 1 l kippenbouillon van 2 tabletten
  • 1 bos peterselie, fijngehakt
  • 1 bos selderij, fijngehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. crème fraîche (Melkan)
Bereiden
Doe de prei en aardappelen in een pan en giet er de bouillon op. Breng aan de kook en laat in circa 15 minuten gaar koken. Voeg het grootste gedeelte van de kruiden toe, laat de soep niet meer koken en pureer de soep. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer direct met de rest van de kruiden en een lepel crème fraîche.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
25 g
vet
7 g
Kcal
175