1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes

Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes

Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram aardappels geschild in blokjes
  • 800 milliliter groente of kruidenbouillon
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
  • 200 gram oesterzwammen in repen
  • 1 prei in ringen
  • 3 eetlepel gehakte (platte) peterselie
  • 200 milliliter crème fraîche
Bereiden
Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in de bouillon. Bak de spekblokjes uit en zet ze apart. Pureer de aardappel met de bouillon. Schep de oesterzwammen en prei door de soep en verwarm circa 3 minuten tegen de kook aan. Voeg de spekjes en peterselie toe en breng de soep op smaak met versgemalen peper. Schep de crème fraîche erdoor of schep deze er voor het serveren op. Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie