Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes

Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes

Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram aardappels geschild in blokjes
  • 800 milliliter groente of kruidenbouillon
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
  • 200 gram oesterzwammen in repen
  • 1 prei in ringen
  • 3 eetlepel gehakte (platte) peterselie
  • 200 milliliter crème fraîche
Bereiden
Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in de bouillon. Bak de spekblokjes uit en zet ze apart. Pureer de aardappel met de bouillon. Schep de oesterzwammen en prei door de soep en verwarm circa 3 minuten tegen de kook aan. Voeg de spekjes en peterselie toe en breng de soep op smaak met versgemalen peper. Schep de crème fraîche erdoor of schep deze er voor het serveren op. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
17 g
vet
33 g
Kcal
425