In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g aardappelen, geschild vastkokend
  • 1 venkelknol
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 4 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. dragonazijn
  • 1 theel. gedroogde dragon
  • 1/2 bosje bieslook, fijngehakt
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Snijd de aardappelen in kleine vierkante blokjes en zet ze op met water en zout. Kook ze beetgaar en giet ze af. Laat ze uitgespreid afkoelen op een platte schaal. Snijd ondertussen de venkel in vieren en snijd de stukken in ragfijne reepjes. Snijd de eieren in grove stukken. Roer de mayonaise los met de azijn en dragon. Schep de aardappel, venkel, eieren, mayonaise en bieslook voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat de salade afgedekt nog een half uur op smaak komen.
Variatie
Dragonazijn kan worden vervangen door wittewijnazijn. Ook lekker met een beetje mosterd.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
20 g
vet
17 g
Kcal
275