1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g aardappelen, geschild vastkokend
  • 1 venkelknol
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 4 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. dragonazijn
  • 1 theel. gedroogde dragon
  • 1/2 bosje bieslook, fijngehakt
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Snijd de aardappelen in kleine vierkante blokjes en zet ze op met water en zout. Kook ze beetgaar en giet ze af. Laat ze uitgespreid afkoelen op een platte schaal. Snijd ondertussen de venkel in vieren en snijd de stukken in ragfijne reepjes. Snijd de eieren in grove stukken. Roer de mayonaise los met de azijn en dragon. Schep de aardappel, venkel, eieren, mayonaise en bieslook voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat de salade afgedekt nog een half uur op smaak komen.
Variatie
Dragonazijn kan worden vervangen door wittewijnazijn. Ook lekker met een beetje mosterd.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 275
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie