1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-venkelsalade met zalm

Aardappel-venkelsalade met zalm

Aardappel-venkelsalade met zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram nieuwe aardappelen
  • 250 gram zalmfilet
  • 600 milliliter visbouillon van 1 tablet
  • 1 venkelbol
  • 4 takje verse dille grof gehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 3 eetlepel mayonaise
Voorbereiden
Kook de aardappelen gaar in de schil. Giet ze af en laat afkoelen tot lauw. Leg de zalm in een pan en giet er kokende visbouillon op tot de vis net onder staat. Laat hierin de zalm op een lage stand in circa 10 minuten pocheren. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Bereiden
Pel de aardappelen en snijd ze in plakken of blokjes. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes in de keukenmachine. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de aardappelen. Schep hier de venkel doorheen en een deel van de dille. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de salade over de borden en verdeel er de zalm in stukjes overheen. Bestrooi met de rest van de dille.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie