Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelblini met zalm en dille-citroenroom

Aardappelblini met zalm en dille-citroenroom

Aardappelblini met zalm en dille-citroenroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram kruimige aardappelen geschild en in kleine blokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 milliliter crème fraîche (Melkan)
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 1 halve citroen (rasp en sap)
  • 1 eetlepel vloeibaar bakproduct
  • 150 gram gerookte zalm
  • 4 takjes dille
Bereiden
Kook de  aardappelen gaar in water met zout en stamp ze tot een fijne puree. Roer de bloem en 2 eetlepels crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren erdoor tot het een dik beslag is. Klop de rest van de crème fraîche met een elektrische mixer in een kom stijf met de citroenrasp en een eetlepel citroensap. Verwarm steeds een beetje bakproduct in een kleine koekenpan en bak 4 dikke pannenkoekjes van het beslag. Leg ze op de bordjes en schep op elk pannenkoekje een lepel citroenroom en een paar plakjes zalm. Bestrooi met mooie takjes dille en versgemalen peper.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
19 g
vet
18 g
Kcal
300