1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelen in de schil geroosterd met een sausje

Aardappelen in de schil geroosterd met een sausje

Aardappelen in de schil geroosterd met een sausje product foto
  • Ingredienten:

  • 4 grote kruimige aardappelen
  • voor het sausje:
  • 2 eetl olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 bosuitjes, gesnipperd
  • 2 eetl. crème fraîche (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. belegen kaas, geraspt
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven op 200°C. Was de aardappelen en prik ze rondom een paar keer in. Vouw ze losjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Laat ze in circa 50 minuten gaar worden. Maak ondertussen het sausje: verwarm de olie en laat hier de knoflookteentjes op lage stand circa 20 minuten zacht stoven.
Bereiden
Pak de aardappelen uit en snijd de bovenkanten open. Schep een gedeelte van de aardappel leeg en doe dit in een kom. Prak de knoflook in de olie fijn en vermeng dit met het  aardappelkruim, de bosuitjes en crème fraiche. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappelen weer met dit mengsel. Bestrooi ze met geraspte kaas en laat ze onder de grill in een paar minuten bruin worden.
Variatie
Met de vulling kun je naar hartenlust variëren.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 330
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie