1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelgoulash met kalkoen

Aardappelgoulash met kalkoen

Aardappelgoulash met kalkoen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram vastkokende aardappels geschild, in blokjes
  • 25 gram boter of 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 500 gram kalkoenfilet in blokjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano of majoraan
  • 200 milliliter gezeefde tomaten (pakje)
  • 1 theelepel bouillonpoeder of 1 bouillontablet
  • 125 milliliter zure room of yoghurt
Bereiden
Kook de aardappels 10 minuten voor. Verhit de boter of olie in een braadpan en bak hierin de ui en alle paprika 3 minuten. Voeg de knoflook toe. Schep de kalkoen erdoor en roerbak 5 minuten. Doe dan de aardappels erbij en bak ze 3 minuten mee. Voeg de paprikapoeder, oregano, gezeefde tomaten en bouillonpoeder toe. Stoof de goulash met het deksel op de pan circa 15 minuten. Roer het gerecht af en toe om. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Neem van de warmtebron en roer de zure room erdoor.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 39 g
  • koolhydraten
  • 55 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 505
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie