1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelgratin met amandel en gruyère

Aardappelgratin met amandel en gruyère

Aardappelgratin met amandel en gruyère product foto
  • Ingredienten:

  • 1 liter melk
  • nootmuskaat
  • 1 kilogram vastkokende aardappels, geschild, in plakjes van 5 mm
  • 200 milliliter kookroom
  • 100 gram geschaafde of gehakte amandelen
  • 200 gram geraspte gruyère
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Breng de melk op smaak met nootmuskaat, zout en peper en breng aan de kook. Voeg de aardappelplakjes toe en kook ze in 12-14 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de aardappels af. Leg 1/4 van de aardappelplakjes in de ovenschaal met daarop een laagje amandelen en kaas. Giet er wat kookroom overheen. Herhaal deze lagen tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas. Bak de gratin nog circa 15 minuten in het midden van de oven.
Variatie
• Vervang de gruyère door pecorino, belegen kaas of geitenkaas. • Gebruik geroosterde magere spekblokjes in plaats van amandelen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 47 g
  • vet
  • 52 g
  • Kcal
  • 770
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie