1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelgratin met tomaat en worst

Aardappelgratin met tomaat en worst

Aardappelgratin met tomaat en worst product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. olie, margarine of boter
  • 600 g aardappels (vastkokers), geschild en in zeer dunne plakken
  • 400 g rijpe trostomaten, in dunne plakken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. oregano (gedroogd)
  • 4 varkenssaucijsjes
  • 150 ml kookroom
  • 1 ei
  • ovenschaal(tjes)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de ovenschaal(tjes) royaal in met de olie of boter en verdeel de plakjes aardappel en tomaat gelijkmatig en dakpansgewijs over de schaal. Bestrooi tussendoor met zout, peper en oregano. Snijd het vel van de saucijzen in en verwijder het. Snijd het worstvlees in plakjes en verdeel dit over de aardappel- en tomatenplakjes. Klop de kookroom met het ei, een snuf zout en wat peper los en giet dit gelijkmatig over de schotel. Bak de gratin in circa 40 minuten gaar en bruin.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 31 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 535
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie