1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelgratin met tonijn

Aardappelgratin met tonijn

Aardappelgratin met tonijn product foto
  • Ingredienten:

  • 25 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 preien in ringen
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • 500 gram aardappelpartjes koelvers
  • 2 blikje tonijn uitgelekt, (2 x 180 g)
  • 2 (rode) uien in ringen
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 100 gram belegen kaas geraspt
Voorbereiden
ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter en bak hierin de preiringen en doperwten 4 minuten. Schep de aardappelpartjes met zout en peper erdoor en bak nog 3 minuten. Schep de groenten en aardappels in de ovenschaal. Verdeel de tonijn en uienringen erover. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schotel 25 minuten in het midden van de oven.
Variatie
In plaats van doperwten zijn diepvriestuinbonen of blokjes courgette ook heel lekker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 39 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 500
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie