Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelhapjes

Aardappelhapjes

Aardappelhapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
16

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 3 gemberbolletjes op siroop, gesnipperd
  • 2 theel. garam massala
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden.
  • 125 g aardappel (gekookt), in kleine blokjes
  • 125 g diepvriesdoperwten
  • 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • melk (Melkan) of ei om in te smeren
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren. Voeg de gember, garam massala, peper, aardappelen en doperwten toe en bak dit ook een paar minuten op een lage stand. Het vocht moet verdampt zijn. Laat de vulling afkoelen. Snijd de bladerdeegplakjes in vieren.
Bereiden
Schep op elk plakje een beetje vulling en maak de randen van het deeg een klein beetje nat met water. Vouw de plakjes als een driehoekje dicht, druk de naden goed op elkaar, eventueel met een vork, en leg de hapjes op een ingevette bakplaat. Smeer de hapjes eventueel in met ei of melk. Bak de pakketjes in 15 minuten goudbruin in het midden van de oven. De hapjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
6 g
vet
6 g
Kcal
80