Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelkroketjes

Aardappelkroketjes

Aardappelkroketjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • aardappelpuree (dit recept is te vinden op de website)
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 4 eetlepels bloem
  • 8 eetlepels paneermeel
  • frituurvet
  • bakplaat of schaal, ingevet
  • keukenpapier
Bereiden
Klop door de warme aardappelpuree 1 ei en 2 eidooiers. Schep de puree op de bakplaat en laat afkoelen. Strooi de bloem in een diep bord en klop in een ander diep bord 2 eieren los met 1 eetlepel koud water. Strooi het paneermeel op een derde bord. Verhit het frituurvet tot 170°C. Vorm van de aardappelpuree met 2 vochtige lepels of vochtige handen kleine kroketjes van circa 5 cm lang. Rol de kroketjes eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door het paneermeel. Voor een extra dikke paneerlaag kun je ze nog een keer door het ei en paneermeel halen. Frituur de kroketjes met maximaal 6 stuks tegelijk in 3-4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
15 g
vet
14 g
Kcal
205