Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelnestjes

Aardappelnestjes

Aardappelnestjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
3

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram vastkokende aardappels, geschild
  • frituurvet
  • keukenschaaf
  • 2 frituurschepjes of kleine zeefjes
  • keukenpapier
Bereiden
Verhit het frituurvet tot 180°C. Schaaf de aardappels in lange plakken van 2-3 mm dik en snijd deze in dunne reepjes. Vul 1 frituurschepje of zeef met aardappelreepjes en verdeel goed. Druk de andere schep of zeef erop. Dompel de gevulde schepjes in het hete frituurvet en blijf 4-5 minuten drukken en vasthouden tot de aardappel goudbruin is. Wip het nestje uit de schepjes en laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met een vulling van eiersalade, sla met tuinkruiden of stukjes vis.
Variatie
• Je kunt de nestjes ook maken van plakjes aardappel van circa 2 mm dik die je overlappend tussen de schepjes legt. • Er zijn ook speciale vormpjes te koop waarmee je aardappelnestjes kunt maken. Ze bestaan uit 2 metalen zeefjes die in elkaar geklemd worden.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
28 g
vet
15 g
Kcal
265