Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpizza

Aardappelpizza

Aardappelpizza product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg aardappelen, geschild en gehalveerd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 ml olijfolie
  • 500 gram tomaten, ontveld, in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g bloem
  • 3 eieren
  • 1 ui, geraspt
  • 100 g salami, fijngehakt
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 150 g zwarte olijven, in plakjes gesneden
  • 1 theel. oregano of tijm, gedroogd
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • quichevorm ø 24 cm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappelen met zout gaar. Verwarm 50 ml van de olijfolie en laat daarin de tomaten met peper, zout en geperste knoflook langzaam inkoken tot een dikke saus. Pureer de gare aardappelen en roer er de bloem, losgeklopte eieren en een snufje zout door. Maak er een luchtige puree van. Druk de puree in de quichevorm en strijk ze met de achterkant van een natte lepel glad. Bestrijk de pureebodem met de tomatensaus en leg daarop de ui, salami, reepjes ansjovis en olijven. Strooi daarover de oregano of tijm en de geraspte kaas. Sprenkel de rest van de olijfolie over de pizza. Bak de aardappelpizza 30-35 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
73 g
vet
50 g
Kcal
860