1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree ´anders´

Aardappelpuree ´anders´

Aardappelpuree ´anders´ product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg aardappels, kruimig, gekookt, geschild
  • 100 ml melk (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter, in stukjes
  • nootmuskaat
Bereiden
Kook de aardappels gaar in water met zout in 20-25 minuten. Giet ze af en laat ze afgedekt 20 seconden droog­stomen. Verwarm intussen de melk. Stamp de aardappelen met een stamper onder toevoeging van zout, peper, melk, boter en nootmuskaat tot een luchtige puree.
Variatie
- Vervang de helft van de melk door room.- Neem in plaats van melk volle yoghurt (Melkan) en 4 eetlepels gehakte bieslook of lente-/bosui.- Meng eens 3 eetlepels grove mosterd door de puree.- Schep 75 g jongbelegen geraspte kaas en een mespunt cayennepeper door de puree.- Vervang melk door 3 eetlepels olijfolie, 1 bakje ricotta en voeg 2 eetlepels stukjes gedroogde tomaten op olie toe.- Voeg in plaats van melk 2 geperste teentjes knoflook, 100 g zachte geitenkaas, 2 eetlepels gehakte olijven en 4 eetlepels olijfolie toe.- Meng 2 eetlepels gefrituurde uitjes (potje) en 1 eetlepel kerriepoeder door de puree.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 295
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie