1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree met kabeljauw en ui

Aardappelpuree met kabeljauw en ui

Aardappelpuree met kabeljauw en ui product foto
Voorbereiden
Schil 1 kilo kruimig kokende aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Verwarm 200 ml melk en 100 gram boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
Bereiden
Snijd twee uien in dunne ringen en fruit deze in 5 minuten in een beetje olijfolie zacht en bruin. Voeg daar 200 gram kabeljauw in kleine stukjes aan toe en bak dit tot de vis uit elkaar valt. Breng op smaak met zout en schep dit door de hete puree.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 470
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie