1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree met knoflook en gefrituurde peterselie

Aardappelpuree met knoflook en gefrituurde peterselie

Aardappelpuree met knoflook en gefrituurde peterselie product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg aardappelen, (kruimig tot zeer kruimig), geschild
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. olijfolie, extra vergine
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 bos krulpeterselie, alleen de blaadjes, gewassen en goed gedroogd
  • 100 ml melk, warm (Melkan)
Bereiden
Snijd de aardappelen in gelijke stukken en zet ze op met water en een schepje zout. Kook ze in circa 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de olie en fruit hierin de knoflook tot hij gaat geuren. Schep de knoflook uit de olie en houd apart. Frituur de krulpeterselie in porties heel kort in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie. Giet de aardappelen af en stamp ze met de warme melk smeuïg en glad. Giet de warme olie en knoflook erbij en klop de puree met een houten lepel luchtig. Breng goed op smaak met zout en peper. Verkruimel de gefrituurde peterselie erover.
Variatie
In plaats van peterselie is gefrituurde basilicum, tijm of salie ook heel lekker.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 335
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie