Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree met krokante ham en salie

Aardappelpuree met krokante ham en salie

Aardappelpuree met krokante ham en salie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Voorbereiden
Schil 1 kilo kruimig kokende aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Verwarm 200 ml melk en 100 gram boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
Bereiden
Bak 200 gram rauwe ham of spekreepjes uit in wat olie en voeg daar wat (verse) tijm- of salieblaadjes aan toe. Schep het geheel met het bakvet door de puree.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
41 g
vet
30 g
Kcal
510