1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree met kruiden

Aardappelpuree met kruiden

Aardappelpuree met kruiden product foto
Voorbereiden
Schil 1 kilo kruimig kokende aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Verwarm 200 ml melk en 100 gram boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
Bereiden
Hak een handje rucola, een bosje platte peterselie en een bosje bieslook fijn en schep dit vlak voor het serveren door de puree.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 390
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie