1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree met peperige olie

Aardappelpuree met peperige olie

Aardappelpuree met peperige olie product foto
Voorbereiden
Schil 1 kilo kruimig kokende aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Verwarm 200 ml melk en 100 gram boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
Bereiden
Gebruik 50 g boter in het basisrecept en voeg daar nog 50 ml extra vergine olijfolie aan toe en wat extra grof gemalen peper.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 405
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie