1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree met specerijen

Aardappelpuree met specerijen

Aardappelpuree met specerijen product foto
Voorbereiden
Schil 1 kilo kruimig kokende aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Verwarm 200 ml melk en 100 gram boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
Bereiden
Verwarm 2 eetlepels olie en fruit hierin 1 eetlepel kurkuma, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel komijn en 1 theelepel paprikapoeder een minuut op lage stand. Roer deze specerijenolie door de puree.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 450
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie