1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree met tomaten

Aardappelpuree met tomaten

Aardappelpuree met tomaten product foto
Voorbereiden
Schil 1 kilo kruimig kokende aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Verwarm 200 ml melk en 100 gram boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
Bereiden
Snijd 4 rijpe tomaten in kleine blokjes en bak ze in een paar eetlepels olijfolie met wat zout en oregano of Italiaanse tuinkruiden. Voeg hier een klein blikje tomatenpuree aan toe en verwarm dit een paar minuten mee. Roer dit sausje door de hete puree.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 45 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 475
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie