Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpureenestjes met tijm uit de oven

Aardappelpureenestjes met tijm uit de oven

Aardappelpureenestjes met tijm uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg aardappelen, kruimig, geschild en in grove stukken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100-200 ml melk (Melkan)
  • 50 g boter
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. verse tijmblaadjes
  • bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiden
Kook de aardappelen in water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met de melk en boter tot een puree. Breng deze goed op smaak met zout, peper en mosterd. Klop de eieren erdoor en laat de puree in een platte wijde schaal afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de puree met behulp van een natte kleine ijslepel of twee lepels in kleine porties op de bakplaat. Bedruppel ze met wat olijfolie en bestrooi met de tijm. Bak de aardappelnestjes in circa 10 minuten goudbruin.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
50 g
vet
22 g
Kcal
435