De maaltijdpakketten Curry Madras en Groene Curry die onder het label Verse Oogst worden verkocht (met houdbaarheidsdatum 20-08-2018 of eerder) bevatten kokosmelk o.b.v. melkeiwit. Melk is echter niet als allergeen in de ingrediëntenlijst vermeld.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelsalade met ansjovis en sardines

Aardappelsalade met ansjovis en sardines

Aardappelsalade met ansjovis en sardines product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram aardappels, vastkokend
  • 2 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 blikje ansjovisfilets, fijngesneden
  • 1 bosje krulpeterselie, grof gehakt
  • 2 blikje sardinefilets, in stukjes
  • 8 blaadje kropsla
Bereiden
Kook de aardappels in de schil gaar en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in blokjes of schijfjes. Klop een dressing van de azijn, dragon, olie en mayonaise en schep dit met alle andere ingrediënten door elkaar. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper. Laat afgedekt nog even intrekken en schep nog een keertje door. Serveer op een mooie schaal op de blaadjes kropsla en bestrooi royaal met versgemalen peper.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
18 g
vet
11 g
Kcal
195