1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelsalade met ansjovis en sardines

Aardappelsalade met ansjovis en sardines

Aardappelsalade met ansjovis en sardines product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram aardappels, vastkokend
  • 2 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 blikje ansjovisfilets, fijngesneden
  • 1 bosje krulpeterselie, grof gehakt
  • 2 blikje sardinefilets, in stukjes
  • 8 blaadje kropsla
Bereiden
Kook de aardappels in de schil gaar en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in blokjes of schijfjes. Klop een dressing van de azijn, dragon, olie en mayonaise en schep dit met alle andere ingrediënten door elkaar. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper. Laat afgedekt nog even intrekken en schep nog een keertje door. Serveer op een mooie schaal op de blaadjes kropsla en bestrooi royaal met versgemalen peper.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 195
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie