1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelsalade met ham en komkommer

Aardappelsalade met ham en komkommer

Aardappelsalade met ham en komkommer product foto
  • Ingredienten:

  • 750 g krieltjes, geschrapt of nieuwe aardappelen, geschild, in parten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 bosje (blad)peterselie, gehakt
  • 1/2 komkommer, met schil, in blokjes
  • 2 eetl. kappertjes
  • 75 g rucola of veldsla
  • 200 g achterham of beenham, in repen
  • voor de dressing:
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theel. (Franse)mosterd
  • 2 eetl. wittewijnazijn
Bereiden
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze iets afkoelen. Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de lauwe aardappelen luchtig met zout, peper, ui, de helft van de peterselie, komkommer en kappertjes door elkaar. Schep de dressing erdoor. Verdeel de rucola over een schaal of borden. Schep daarop de aardappelsalade. Verdeel de hamreepjes erover en bestrooi de salade met de rest van de peterselie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 39 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie