Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelsalade met zachtgekookte eieren en veldsla

Aardappelsalade met zachtgekookte eieren en veldsla

Ingrediënten

  • 700 gram Krieltjes
  • 8 stuks Eieren
  • 100 gram Augurken
  • 3 stuks Bosuien
  • 10 gram Bieslook
  • 10 gram Koriander
  • 3 eetlepel Mayonaise
  • 3 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel Kerrie
  • 85 gram Veldsla
Aardappelsalade met zachtgekookte eieren en veldsla  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de krieltjes in gezouten water gaar tot je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Giet af en laat 15 minuten afkoelen.
  2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de eieren toe en kook 7 minuten. Giet het water af en spoel de eieren direct af met koud water.
  3. Snij de augurk in kleine blokjes, de bosui in ringen en hak de bieslook en koriander fijn. Meng in een grote kom samen met de mayonaise, Griekse yoghurt en kerriepoeder.
  4. Voeg de veldsla en krieltjes toe en meng door. Snij de eieren in kwarten en meng voorzichtig door de salade heen. Breng het geheel indien nodig verder op smaak met peper en zout en dien direct op.

    Voedingswaarde

  • Kcal 194
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 4