1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappeltaart met mierikswortelroom

Aardappeltaart met mierikswortelroom

Aardappeltaart met mierikswortelroom product foto
  • Ingredienten:

  • 900 g voorgekookte aardappelschijfjes, koelvers
  • 4 eetl. olijfolie
  • (zee-)zout
  • versgemalen peper
  • 200 g demi crème fraîche (Melkan)
  • 2 eetl. geraspte mierikswortel (potje)
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte gratinkaas (zakje)
  • 1 lente-/bosuitje, in ringetjesspringvorm Ø 24 cm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelschijfjes 2 minuten, giet ze af en laat goed uitlekken. Schep de olijfolie erdoor en strooi er zout en peper over. Meng crème fraîche, mieriks­wortel en ei. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de springvorm. Verdeel daarover de helft van de mierikswortelroom. Leg de rest van de aardappel erop met daarop de rest van het roommengsel. Strooi de kaas erover en bak de taart 10-15 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is. Bestrooi voor het serveren met bosui.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 46 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 540
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie