1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappeltaart met rozemarijn en knoflook

Aardappeltaart met rozemarijn en knoflook

Aardappeltaart met rozemarijn en knoflook product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram vastkokende aardappels schoongeboen
  • 4 teentje knoflook in plakjes
  • 2 takje roze marijn
  • 1 ei
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 1 bakplaat met papier
Voorbereiden
Kook de aardappels in de schil circa 15 minuten. Laat afkoelen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in dunne plakken en leg ze in een spiraalvorm en dakpansgewijs op de bakplaat of in een ovenschaal. Bestrooi met de knoflook en rozemarijn en maal er wat zout en peper over. Klop het ei met de slagroom los en giet in een straaltje over de aardappel. Bestrooi met de kaas en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 370
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie