1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappeltaart met rozemarijn en pancetta

Aardappeltaart met rozemarijn en pancetta

Aardappeltaart met rozemarijn en pancetta product foto
  • Ingredienten:

  • 800 g aardappelen, (vastkokers) gewassen
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 grote uien, in ringen
  • 2 takjes rozemarijn, gerist
  • 150 g pancetta, fijngesneden
  • (zee)zout
  • versgemalen peper
  • ovale ovenschaal
Voorbereiden
Kook de aardappelen in circa 15 minuten half gaar in de schil. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze dan. Verwarm ondertussen 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui op lage stand circa 5 minuten. Voeg de rozemarijn en pancetta toe en bak nog 2 minuten mee op lage stand. Breng de uien op smaak met zout en peper. 
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en leg de helft dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en peper en verdeel de ui en pan-cetta hierover. Dek dit weer dakpansgewijs af met de rest van de aardappelplakjes. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper en nog wat rozemarijnnaaldjes. Bak de aardappeltaart in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 480
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie