1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappeltaart

Aardappeltaart

Aardappeltaart product foto
  • Ingredienten:

  • 700 g aardappelen, geschild en in dunne plakjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. boter
  • eventueel rookworst, in plakjes
  • snuf nootmuskaat
  • eventueel 100 à 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 eetl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 4-6 eieren
  • 50 ml melk (Melkan)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelplakjes circa 3 minuten in ruim water met zout. Giet ze af en laat uitgespreid uitstomen. Vet een lage taartvorm in met boter en verdeel de plakjes aardappel er dakpansgewijs over. Als u rookworst in huis hebt, kunt u die in plakjes tussen de aardappelen verdelen. Strooi wat zout, peper en eventueel nootmuskaat over de aardappelen. Heeft u spekblokjes, bak deze aan op middelhoge stand en voeg de Provençaalse kruiden toe. Verdeel over de aardappelen. Klop de eieren los met de melk en giet dit mengsel over de aardappelen met spek of rookworst. Schud wat met de vorm zodat het ei zich goed tussen de aardappelen verdeelt. Bak de taart in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 625
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie