Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappeltaartjes van Van Gogh

Aardappeltaartjes van Van Gogh

Aardappeltaartjes van Van Gogh product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g aardappels, geschild en in kleine stukjes
  • 2 eetl. melk (Melkan)
  • 120 g bloem
  • snufje zout
  • 50 g boter, in blokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 30 ml heet water
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 eetl. fijngehakte bieslook
  • 1/2 theel. sambal oelek
  • 100 g sperziebonen, gehalveerd
  • 1/2 winterwortel, in zeer smalle reepjes
  • 1 rode paprika, in zeer smalle reepjes
  • 1/2 courgette, in zeer smalle reepjes
  • bloem
  • 1 eidooier, geklutst
  • 3 eetl. zonnebloempitjes
  • 4 taartvormpjes of quichevormpjes Ø ca. 10 cm, ingevet
Voorbereiden
Kook de aardappelblokjes in 15 minuten gaar. Giet ze af en pureer ze met de melk. Zeef de bloem. Voeg het zout en de boter aan de bloem toe. Kneed het geheel door totdat het op broodkruimels lijkt. Voeg de aardappelpuree toe en meng alles tot een soepel deeg. Laat het 30 minuten afgedekt afkoelen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Los het bouillonblokje op in het hete water. Roer de peterselie, bieslook en sambal erdoor. Doe de groenten erbij. Schep het geheel om. Rol de helft van het aardappeldeeg op een met bloem bestoven werkvlak iets uit. Bekleed de bakvormpjes met het deeg. Bak het 10 minuten in het midden van de oven. Verdeel de groente over de deegbodems. Rol de rest van het deeg iets uit en leg dit als een deksel op de taartjes. Bestrijk de bovenkant met eidooier en strooi er zonnebloempitjes op. Bak de taartjes in circa 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Variatie
 Kneed eens een snufje peper door het deeg. Voeg eens 100 gram geraspte oude kaas bij het deeg.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
44 g
vet
18 g
Kcal
375