1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappeltorentje met boerenkaas en bleekselderij

Aardappeltorentje met boerenkaas en bleekselderij

Aardappeltorentje met boerenkaas en bleekselderij product foto
Bereiden
Schil 4 grote vastkokende aardappels of boen ze schoon. Snijd alle aardappels in de lengte in 4 dikke plakken. Kook deze in weinig water in 5 minuten beetgaar en giet ze af. Verwarm de ovengrill. Leg de aardappelplakken naast elkaar en verdeel over iedere plak gehakte bleekselderij (of rucola) en een plak jongbelegen boerenkaas. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1/2 eetlepel citroensap, zout en peper en sprenkel dit mengsel erover. Leg steeds 4 plakken aardappel op elkaar en vorm 4 stapeltjes. Zet ze in een ovenvaste schaal en zet circa 3 minuten onder een hete grill zodat de kaas een beetje smelt.
Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 295
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie