1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien-bramenjam

Aardbeien-bramenjam

Aardbeien-bramenjam product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram aardbeien
  • 250 gram bramen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 kilogram geleisuiker
  • 4 brandschone jampotten
Bereiden
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien iets kleiner. Schep de aardbeien en bramen in een pan en voeg de balsamicoazijn, 50 ml water, tijm en geleisuiker toe. Breng op een lage stand aan de kook en druk de vruchten fijn. Laat al roerend op een iets hogere stand circa 4 minuten doorkoken. Schep het schuim eraf en laat de jam iets afkoelen. Schenk daarna in de potten.Voor ca. 4 potten.
Variatie
Gebruik deze jam in het recept Sinaasappelkoekjes. Vervang 250 gram van de aardbeien door frambozen.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 258 g
  • vet
  • 0 g
  • Kcal
  • 1075
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie