1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien-frambozencocktail

Aardbeien-frambozencocktail

Aardbeien-frambozencocktail product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 150 ml mineraalwater met koolzuur
  • 1 eetl. poedersuiker of witte basterdsuiker
  • 50 ml aardbeienlikeur
  • 1 eetl. citroensap
  • blaadjes munt
  • 4 spiesjes
  • 4 cocktailglazen
Bereiden
Maak de vruchten schoon. Houd 4 mooie aardbeien en 8 frambozen apart. Pureer de rest van de aardbeien en frambozen met mineraalwater, suiker, likeur en citroensap. Zet dit mengsel 1 uur in de koelkast of even in de diepvries zodat het goed koud wordt. Rijg de vruchten met blaadjes munt aan de spiesjes. Verdeel het sap over de glazen en leg het vruchtenspiesje erop.
Variatie
- Vervang mineraalwater door prosecco of cava.- Liever helemaal geen alcohol? Pureer de vruchten dan met yoghurt of karnemelk en munt of citroenmelisse.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 0 g
  • Kcal
  • 70
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie