1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien met mascarponecrème, witte chocolade en amaretti

Aardbeien met mascarponecrème, witte chocolade en amaretti

Aardbeien met mascarponecrème, witte chocolade en amaretti product foto
  • Ingredienten:

  • 50 gram pistachenoten
  • 250 gram poedersuiker
  • 3 eidooiers
  • 500 gram mascarpone
  • 400 gram aardbeien, gehalveerd
  • 75 gram witte chocolade, gehakt
  • 75 gram amaretti of bitterkoekjes, in stukjes
Bereiden
Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan en zet ze apart. Klop de poedersuiker met de eidooiers tot een glad mengsel. Voeg de mascarpone toe en mix nog even op hoge stand tot een crème. Verdeel de aardbeien over bordjes of schaaltjes. Schep daarop mascarponecrème en bestrooi met witte chocolade, amaretti en pis tachenoten.
Variatie
• Voeg aan de mascarponecrème 1 theelepel limoenrasp toe. • Laat voor kinderen, zwangeren en ouderen de eidooiers weg en schep 125 ml stijfgeklopte slagroom door de mascarpone.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 93 g
  • vet
  • 82 g
  • Kcal
  • 1195
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie