In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien met mascarponecrème, witte chocolade en amaretti

Aardbeien met mascarponecrème, witte chocolade en amaretti

Aardbeien met mascarponecrème, witte chocolade en amaretti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram pistachenoten
  • 250 gram poedersuiker
  • 3 eidooiers
  • 500 gram mascarpone
  • 400 gram aardbeien, gehalveerd
  • 75 gram witte chocolade, gehakt
  • 75 gram amaretti of bitterkoekjes, in stukjes
Bereiden
Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan en zet ze apart. Klop de poedersuiker met de eidooiers tot een glad mengsel. Voeg de mascarpone toe en mix nog even op hoge stand tot een crème. Verdeel de aardbeien over bordjes of schaaltjes. Schep daarop mascarponecrème en bestrooi met witte chocolade, amaretti en pis tachenoten.
Variatie
• Voeg aan de mascarponecrème 1 theelepel limoenrasp toe. • Laat voor kinderen, zwangeren en ouderen de eidooiers weg en schep 125 ml stijfgeklopte slagroom door de mascarpone.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
93 g
vet
82 g
Kcal
1195