Aardbeien met mascarponecrème, witte chocolade en amaretti
Vorige pagina
Deel:
Aardbeien met mascarponecrème, witte chocolade en amaretti
Handige informatie over dit recept
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Alles wat je moet weten over dit recept
Ingredienten
50 gram pistachenoten
250 gram poedersuiker
3 eidooiers
500 gram mascarpone
400 gram aardbeien, gehalveerd
75 gram witte chocolade, gehakt
75 gram amaretti of bitterkoekjes, in stukjes
Bereiden
Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan en zet ze apart. Klop de poedersuiker met de eidooiers tot een glad mengsel. Voeg de mascarpone toe en mix nog even op hoge stand tot een crème. Verdeel de aardbeien over bordjes of schaaltjes. Schep daarop mascarponecrème en bestrooi met witte chocolade, amaretti en pis tachenoten.
Variatie
• Voeg aan de mascarponecrème 1 theelepel limoenrasp toe. • Laat voor kinderen, zwangeren en ouderen de eidooiers weg en schep 125 ml stijfgeklopte slagroom door de mascarpone.
Voedingswaarde
eiwit
20 g
koolhydraten
93 g
vet
82 g
Kcal
1195
Het volgende product(en) is op het gekozen moment niet in de aanbieding