Aardbeien ‘mud’ cake - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien ‘mud’ cake

Aardbeien ‘mud’ cake

Aardbeien ‘mud’ cake product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. citroenrasp
  • 1 roombotercake van 500 g
  • 100 ml slagroom (Melkan)
  • 200 g witte chocolade, fijngehakt
  • cakevorm van 1 l
  • vershoudfolie
Voorbereiden
Spoel de aardbeien schoon en houd 8 mooie exemplaren achter voor garneren. Snijd de rest in kleine stukjes. Doe ze in een kom en bestrooi met de vanillesuiker en citroensap en rasp. Snijd de helft van de cake in 12 gelijke plakjes. Verkruimel de rest boven de aardbeienstukjes en vermeng dit goed met elkaar. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie. Bekleed de bodem met 4 plakken cake. Schep hierop de helft van het aardbeien-cakemengsel. Leg hierop weer 4 plakken cake, druk ze goed aan en vul af met de rest van het aardbeien-cakemengsel. Dek dit af met de laatste plakjes cake en druk alles nogmaals goed aan. Dek af met de folie en laat in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.
Bereiden
Verwarm de slagroom zachtjes en laat de witte chocolade al roerende erin smelten. Neem van de warmtebron zodra de meeste stukjes zijn opgelost en roer door tot alles goed gesmolten is tot een dikke gladde massa. Stort de cake op een schaal en bestrijk deze met de chocoladeroom. Decoreer met de apart gehouden aardbeien. Laat nog 10 minuten opstijven en snijd dan in dikke plakken.+ minimaal 2 uur opstijven

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
53 g
vet
31 g
Kcal
530