In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien-roomtaart

Aardbeien-roomtaart

Aardbeien-roomtaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kant-en-klare taartbodems
  • 6 eetlepel sinaasappelsap
  • 4 eetlepel vruchtenlimonadesiroop
  • 1 zakje mix voor banketbakkersroom
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 1 potje aardbeien- of kersenjam
  • chocoladebolletjes ter garnering
  • bakpapier
  • keukentouw
Bereiden
Vorm een kraag van bakpapier rond de springvorm en zet deze vast met keukentouw. Steek uit de taartbodems 4 cirkels van Ø 20 cm of zo groot als de bodem van de springvorm. Besprenkel de bodems met sinaasappelsap gemengd met vruchtenlimonadesiroop. Doe 400 ml water met een zakje mix voor banketbakkersroom in een kom en meng met eenngarde of mixer op de middelste stand 1 minuut tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom circa 5 minuten opstijven. Klop de slagroom stijf met slagroomversteviger en meng de banketbakkersroom en de helft van de jam erdoor. Leg 1 taartbodem in de springvorm en bestrijk deze met jam. Herhaal dit met de andere taartbodems. Zet de vorm en de geklopte slagroom 30 minuten in de koelkast.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
130 g
vet
32 g
Kcal
855