Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien-yoghurtbavarois met bramen

Aardbeien-yoghurtbavarois met bramen

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 250 ml Campina volle yoghurt
  • 250 gram slagroom
  • 7 blaadjes Gelatine
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram bramen of frambozen (naar keus)
Aardbeien-yoghurtbavarois met bramen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de blaadjes gelatine 10 minuten weken in een kom met koud water en wring ze daarna uit
  2. Spoel de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes.
  3. Leg de aardbeien in een steelpan en voeg 50 ml water toe. Breng de aardbeien aan de kook, draai het vuur laag en kook ze circa 10 minuten. Roer tot een papje, voeg de blaadjes gelatine toe en laat oplossen. Klop ondertussen de slagroom met de suiker in een vetvrije kom stijf.
  4. Voeg de yoghurt en het aardbeienmengsel toe en spatel er luchtig doorheen.
  5. Verdeel de aardbeien-yoghurtbavarois over leuke glaasjes of bakjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Verdeel de bramen of frambozen eroverheen en ernaast.

    Voedingswaarde

  • Kcal 308
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Vet 19 g