1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeientaartje met chocolade en munt

Aardbeientaartje met chocolade en munt

Aardbeientaartje met chocolade en munt product foto
  • Ingredienten:

  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram pure chocolade in stukjes
  • 1 eetlepel gehakte verse munt en enkele blaadjes voor garnering
  • 4 plakje bladerdeeg ontdooid
  • 4 eetlepel bosvruchtenjam
  • 200 gram aardbeien
  • 4 taartvormen Ø 10-12 cm ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de slagroom tegen de kook aan. Voeg de chocolade toe en laat deze al roerend smelten. Roer de gehakte munt erdoor en laat de chocoladecrème afkoelen en opstijven buiten de koelkast. Verdeel de deeglapjes over de vormpjes en laat het deeg eventueel iets overhangen. Prik het hier en daar in met een vork. Bak de deegbodempjes 10-15 minuten en laat afkoelen. Wip ze uit de vormpjes. Verdeel de jam over de deegbodem. Schep daarop de chocoladecrème. Leg de aardbeien erop en maal er een vleugje peper over. Garneer met munt.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie