Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeienvlindertaartjes met witte chocoladeroom

Aardbeienvlindertaartjes met witte chocoladeroom

Ingrediënten

  • 250 g bloem, gezeefd
  • 2 eetl. suiker
  • 125 g boter, koud en in blokjes
  • 3-4 eetl. ijskoud water
  • 250 g witte chocolade
  • 300 ml slagroom (Melkan)
  • 300 g aardbeien, schoongemaakt
  • poedersuiker
  • blaadjes munt voor garnering
  • plasticfolie
  • 4 taart- of quichevormpjes ø 12 cm, ingevet
  • bakknikkers of peulvruchten voor blind bakken
Aardbeienvlindertaartjes met witte chocoladeroom product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, suiker en boter in een keukenmachine en draai tot een korrelig mengsel. Giet het water er in een straaltje bij en laat nog even draaien. Maak een bol van het deeg. Wikkel deze in plasticfolie en leg deze circa 2 uur in de koelkast (kan ook een dag van tevoren).
  2. Bereiden: rol het deeg uit tot 4 ronde lapjes van circa ø 15 cm. Bekleed de vormpjes ermee. Verdeel de steunvulling voor het blind bakken over het deeg en bak de deegbodems in 12-15 minuten gaar. Verwijder de steunvulling, laat het deeg iets afkoelen en wip de deegbodems uit de vormpjes. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Giet de room erbij en roer tot een glad mengsel. Laat het mengsel iets afkoelen tot net vloeibaar. Vul de deegbakjes ermee tot iets onder de rand en laat de chocoladeroom nog iets opstijven.
  3. Snijd rondom kleine, ondiepe karteltjes uit de aardbei. Snijd de aardbei daarna in vier kwartjes. Pas op dat je niet helemaal door het kroontje snijdt, dit houdt de vlinder bij elkaar. Snijd kleine sprieten uit een muntblaadje. Verdeel de aardbeienvlinders voorzichtig over de taartjes. Strooi er een vleugje poedersuiker over en garneer eventueel met een blaadje munt. excl. 2 uur koelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 1100
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 93 g
  • Vet 74 g