Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeisoepje met citroensorbet

Aardbeisoepje met citroensorbet

Aardbeisoepje met citroensorbet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 g aardbeien
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 1 eetl. suiker
  • 1 takje munt
  • 1 eetl. poedersuiker
  • 4 eetl. citroensorbet
  • plastic folie
Voorbereiden
Spoel de aardbeien af en verwijder de kroontjes. Houd 10 grote exemplaren apart. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Snijd de rest van de aardbeien in plakken en vermeng met de vanille, suiker, een paar muntblaadjes en twee eetlepels water in een metalen of glazen kom. Breng in een pan waar de kom in past een laag water aan de kook en zorg dat het water de kom niet raakt (au bain-marie). Zet de kom in de pan en dek af met een deksel of plastic folie. Laat circa 30 minuten koken. Neem de kom uit de pan en laat al roerende helemaal afkoelen. Zet nog een paar uur in de koelkast om goed koud te worden. Snijd de resterende aardbeien in stukken en bestrooi ze met wat poedersuiker.
Bereiden
Zeef de gekoelde aardbeien en vang het sap op zonder de aardbeien verder te pletten, anders wordt het sap troebel. Verdeel de gesuikerde aardbeienstukjes over 4 kommetjes en giet er wat sap over. Serveer met een lepel citroensorbet.Bereidingstijd is exclusief 2 uur koelen

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
18 g
vet
0 g
Kcal
80