In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Abrikozen-notensaucijsjes

Abrikozen-notensaucijsjes

Abrikozen-notensaucijsjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei geklutst
  • 2 sneetje witbrood zonder korst
  • 10 gedroogde abrikozen fijngesneden
  • 2 eetlepel gepelde pistaschenoten gehakt
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 4 eetlepel olijfolie of arachideolie
Bereiden
Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de abrikozen, pistachenoten, cayennepeper en zout. Vorm er met vochtige handen lange worstjes van. Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Verhit de olie en bak de saucijsjes in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Rol ze af en toe even om. Lekker met (gebakken) rijst en oosterse roerbakgroenten.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
8 g
vet
41 g
Kcal
630