1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Abrikozen- rozijnenchutney

Abrikozen- rozijnenchutney

Abrikozen- rozijnenchutney product foto
  • Ingredienten:

  • 1 blik abrikozen op sap of siroop (1 l)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepel rozijnen
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1/2 theel. gedroogd
  • jampot met deksel
Voorbereiden
Giet de abrikozen af en vang het sap op en hak ze in stukjes.
Bereiden
Verwarm de ui, azijn en suiker en kook dit mengsel in 6-8 minuten tot een siroop. Voeg de abrikozen, de helft van het sap, de rozijnen en rozemarijn toe en kook al roerend zachtjes tot een jam­achtige massa. Voeg eventueel wat extra abrikozensap toe. Schep de chutney in de schone jampot. Schroef de deksel erop en zet de pot omgekeerd, dus op de deksel, weg om af te koelen.4 porties
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 54 g
  • vet
  • 0 g
  • Kcal
  • 225
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie