1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Abrikozenjam met rozemarijn

Abrikozenjam met rozemarijn

Abrikozenjam met rozemarijn product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram abrikozen, gehalveerd, zonder pit
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 5 centimeter verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 kilogram geleisuiker
  • 4 brandschone jampotten
Voorbereiden
Snijd 1 kilo abrikozenvruchtvlees in kleinere stukjes en schep in een pan. Rasp de schil van de limoen erboven, halveer de limoen en knijp het sap erboven uit. Voeg de rozemarijn, gember, geleisuiker en 50 ml water toe en breng zachtjes al roerend aan de kook. Kook circa 4 minuten. Schuim de jam eventueel af en laat iets afkoelen. Schenk daarna in de potten.
Bereiden
Voor ca. 4 potten.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 0 g
  • koolhydraten
  • 268 g
  • vet
  • 3 g
  • Kcal
  • 1115
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie