Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Abrikozenjam met rozemarijn

Abrikozenjam met rozemarijn

Abrikozenjam met rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram abrikozen, gehalveerd, zonder pit
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 5 centimeter verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 kilogram geleisuiker
  • 4 brandschone jampotten
Voorbereiden
Snijd 1 kilo abrikozenvruchtvlees in kleinere stukjes en schep in een pan. Rasp de schil van de limoen erboven, halveer de limoen en knijp het sap erboven uit. Voeg de rozemarijn, gember, geleisuiker en 50 ml water toe en breng zachtjes al roerend aan de kook. Kook circa 4 minuten. Schuim de jam eventueel af en laat iets afkoelen. Schenk daarna in de potten.
Bereiden
Voor ca. 4 potten.

Voedingswaarde

eiwit
0 g
koolhydraten
268 g
vet
3 g
Kcal
1115