Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Abrikozennotenmuffins

Abrikozennotenmuffins

Abrikozennotenmuffins product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram blanke amandelen
  • 5 sneetjes meergranenof waldkornbrood
  • 125 gram boter
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 milliliter melk
  • 30 gram suiker
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes
  • muffinvorm, ingevet of 6 papieren cakevormpjes
Bereiden
Wel de abrikozen. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de amandelen grof en houd 25 gram apart. Maal het brood met 50 gram amandelen in een keukenmachine fijn. Houd 6 gewelde abrikozen apart en snijd de rest in stukjes. Smelt 75 gram boter. Meng de stukjes abrikoos met de rozijnen, eieren, melk, suiker en gesmolten boter door het brood-amandelmengsel. Schep het beslag in de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Wip de muffins uit de vorm. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 Watt. Roer de rest van de boter en amandelen erdoor. Bestrijk de muffins met een dikke laag chocolade en garneer met een abrikoos.
Variatie
In plaats van amandelen zijn pistache- of walnoten ook lekker.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
40 g
vet
32 g
Kcal
500