Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Abrikozentaartje met custardsaus

Abrikozentaartje met custardsaus

Abrikozentaartje met custardsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 plakje diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 2 eetlepel sinaasappeljam
  • 8 halve abrikozen uit blik in partjes
  • 2 eidooiers losgeklopt
  • 300 milliliter volle melk
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillestokje opengesneden
Voorbereiden
bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Schep in het midden van elk rondje een beetje sinaasappeljam. Maak hierop een waaier van de partjes abrikoos en bestrijk de randjes van het deeg met een beetje van de eidooier. Bak de taartjes in circa 15 minuten onder in de oven gaar en goudbruin voor een krokante bodem. Laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm. Breng ondertussende melk met de suiker en het vanillestokje langzaam aan de kook en laat een paar minuten trekken. Neem het vanillestokje uit de melk en giet de melk langzaam al kloppend bij de eidooiers. Giet dit weer terug in de pan en blijf op de laagste stand over de bodem van de pan roeren tot een gebonden vla ontstaat. Leg de abrikozentaartjes op borden en giet er een paar lepels van de custardsaus bij.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
50 g
vet
19 g
Kcal
405