1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Abrikozentaartje met custardsaus

Abrikozentaartje met custardsaus

Abrikozentaartje met custardsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 plakje diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 2 eetlepel sinaasappeljam
  • 8 halve abrikozen uit blik in partjes
  • 2 eidooiers losgeklopt
  • 300 milliliter volle melk
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillestokje opengesneden
Voorbereiden
bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Schep in het midden van elk rondje een beetje sinaasappeljam. Maak hierop een waaier van de partjes abrikoos en bestrijk de randjes van het deeg met een beetje van de eidooier. Bak de taartjes in circa 15 minuten onder in de oven gaar en goudbruin voor een krokante bodem. Laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm. Breng ondertussende melk met de suiker en het vanillestokje langzaam aan de kook en laat een paar minuten trekken. Neem het vanillestokje uit de melk en giet de melk langzaam al kloppend bij de eidooiers. Giet dit weer terug in de pan en blijf op de laagste stand over de bodem van de pan roeren tot een gebonden vla ontstaat. Leg de abrikozentaartjes op borden en giet er een paar lepels van de custardsaus bij.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 50 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 405
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie